-El PP es conforma amb la seua proposta que estalvia només 11.000€ anuals-rescatempersones

El Grup Municipal Compromís va presentar un Pla de Reducció dels Sous Polítics. Amb aquesta proposta l’Ajuntament estalviaria vora 24000€ anuals. La iniciativa va ser proposada per urgència i explicada pel portaveu Vicent Llobell.

La reforma consistia en la reducció d’un 10% que s’aplicaria a les assistències a plenaris, comissions informatives, juntes de govern, comissions de regidors delegats a més d’aplicar-se al sou dels quatre regidors amb dedicació exclusiva i de les dos persones de confiança de l’Alcalde.

Aquesta mesura aconseguiria estalviar un total de 23.720€ al any. Però el PP va votar en contra de la urgència de la proposta i per tant no va poder ser debatuda al Plenari. Per contra, el PP va proposar unes mesures d’estalvi en la mateixa línia però la reducció solament s’aplicaria al passat mes de desembre. Concretament el PP va proposar la eliminació de la paga extraordinària per als regidors amb dedicació exclusiva, personal de confiança i la reducció del 50% de l’assistència al plenari de desembre. El estalvi proposat pel PP suposa estalvi de vora 11.000€ a l’any.

Compromís, encara que el PP no va voler debatre la seua moció, va votar a favor de l’urgència i de la proposta del PP. Llobell va explicar al plenari “aquesta mesura és d’evident importància i ja hem dit nombroses vegades al govern municipal que aplique retallades als sous polítics, la mesura arriba tard però almenys arriba. El que no podem entendre és perquè el Partit Popular no ha volgut ni debatre la nostra proposta ja que econòmicament és més ambiciosa. La diferència és de més del doble. Encara que votarem a favor”