Guals permanents: Servei o obligació?

images (1)L’any passat l’equip de govern va promoure la modificació de l’ordenança municipal sobre els Guals permanents. En la seua proposta (l’aprovada finalment) apreix el següent: “…con independencia de que hayan sido, o no autorizados… en todo caso, se entenderá que se realiza el hecho imponible, salvo prueba en contrario, cuando existan instalaciones que permitan el aprovechamiento sometido a gravamen” És a dir, a tots els veïns que siguen propietaris d’un garaig o semblant que estiga preparat per a l’entrada de vehicles se’ls aplicarà l’impost encara que no l’utilitzen com a aparcament, i si aquest és el cas, el propietari deurà anar a l’Ajuntament i demostrar que és així.

Compromís per Callosa denúncia que s’han trobat nombrosos casos de callosines i callosins als quals se’ls ha cobrat l’impost sense haver-lo sol·licitat, i quan, al veure el pagament han reclamat, l’Ajuntament els respon, emparats per l’article aquest, que no se’ls pot tornar el pagament per no haver justificat que no entraven vehicles als seus garatges.

En el seu moment, Compromís vam realitzar set esmenes a la proposta d’ordenança del PP que van ser totes rebutjades per l’equip de govern en el Ple (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/223211). Entre les esmenes presentades demanàvem la supressió d’aquest apartat ja que considerem que un gual permanent és un servei i no una obligació, sol·licitar una reserva de via pública per a ús privat és una prestació que l’Ajuntament pot oferir als ciutadans i cobrar per ell però no poden obligar a la gent a pagar-lo si no l’ha demanat. ELS SERVEIS ES DEMANEN NO S’OBLIGUEN!

La finalitat del PP callosí està clara, recaptar més. Després d’haver aprovat la modificació de l’ordenança el mateix Ajuntament ha calculat que s’ingressarà un 23% més per aquest impost.

Compromís per Callosa demanarà una altra vegada que es modifique l’ordenança i que es tornen els diners a les persones que se’ls haja pogut cobrar de manera indeguda.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *