Sin título-1 copiaEl grup municipal de Compromís per Callosa d’en Sarrià va realitzar al plenari d’abril diverses propostes per tal de millorar les ajudes per al transport d’universitaris i alumnes de cicles formatius així com per a les beques municipals oferides als estudiants Erasmus.

 L’ajuntament de Callosa disposa de dos partides pressupostàries destinades a oferir beques als estudiants, la primera, de 300€, està dirigida als estudiants del poble que gaudeixen d’una beca Erasmus i l’altra partida, de 2500€, per a subvencionar el transport d’universitaris i d’alumnes de cicles formatius.

 Des de Compromís considerem que aquestes ajudes son poc funcionals per tres motius i és per això que vam presentar tres mesures concretes en este sentit:

  • Publicitat: l’actual equip de govern té tres contractes per als serveis de publicitat i comunicació (el d’Ací, la publicitat en xarxes socials i el manteniment del web municipal). Així i tot l’oferta de les beques no arriba a un gran nombre de joves, prova d’això és que l’any passat tan sols 35 estudiants van sol·licitar l’ajuda al transport i cap persona va demanar la beca per a l’Erasmus.

    La proposta de Compromís és preparar una base de dades de tots els estudiants callosins i mantenir comunicació directa amb ells per a informar-los de totes les ajudes que els interessen i altres motius.

  • Enllestir les sol·licituds: les sol·licituds actualment s’han de fer entre setmana, en horari d’atenció (matins) i en les instal·lacions municipals.

    La nostra proposta, estudiar un mètode online per a que els estudiants es puguen inscriure a les beques i ajudes de forma ràpida, senzilla i sense haver  de desplaçar-se fins al poble.

  • Augmentar les partides pressupostàries: per exemple l’any passat els estudiants que van demanar l’ajuda al transport van cobrar vora 60€, una quantitat ridícula per a les despeses que ha d’assumir un universitari o un alumne de cicle FP. A més considerem que si hi ha baixa demanda en estes beques, en part, és perquè les ajudes son mínimes i els estudiants acaben valorant que no paga la pena viatjar fins al poble per eixa ajuda.

    Compromís proposa adequar les ajudes als costos reals del transport i l’Erasmus. Prioritzar les ajudes i beques i dotar les partides pressupostàries de suficients recursos econòmics per a que siguen operatives i útils.

   Durant el debat, els regidors de Compromís per Callosa van manifestar la seua voluntat de treballar conjuntament amb la regidora d’educació per tal d’estudiar el tema i treballar les solucions i les millores.