Joan Baldoví pregunta al govern central per les inspeccions de treball produïdes durant la campanya del Nyespro

    Joan Baldoví i Roda, diputat de Compromís al Congrés de Madrid, ha preguntat al Govern central si tenen constància de la desmesura de les inspeccions produïdes durant la campanya del Nyespro de Callosa d’en Sarrià.

     El diputat Joan Baldoví crítica que mentre els grans evasors d’impostos gaudeixen de l’amnistia fiscal, el sector agrícola i en particular els llauradors de Callosa d’en Sarrià pateixen una persecució desmesurada  per part de l’Estat.

      Compromís considera abusiu que els inspectors sancionen als familiars que ajuden en el treball del camp, com si feren una inspecció a una fàbrica. Si hi ha llauradors que incompleixen la legalitat respecte a les contractacions, en molts casos, és degut a la rapides amb la que s’ha de recollir la fruita i a més s’ajunten les inclemències meteorològiques que fan molt difícil la recol·lecció sense incórrer en alguna falta legal.

     Com ja van alertar els sindicats de llauradors i els propis organismes locals dedicats al Nispro, l’encariment de la producció i la manca de bonificacions fiscals permanents provoca que el marge de benefici siga molt ajustat, a més cal afegir la persecució reiterada i desproporcionada de l’Estat sense contemplar el comportament històric de les famílies en ajudar en la recol·lecció del Nyespro. 

Pregunta registrada al Congrés dels diputats de Madrid per Joan Baldoví:  Inspeccions nyespros

Arxivat en: Agricultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *