VOLEM que ens baixen els impostos municipals.

EXIGIM una revisió cadastral.

 Tots el que paguem impostos a Callosa sabem com piquen. Són desproporcionats al nivell mitjà de riquesa de la gent del poble i, també, a la qualitat de servicis i prestacions que rebem a canvi. Tot per tal que un equip de govern de majoria absoluta del PP “gestione” molts diners amb “alegria” i mantinga la seua paradeta d’”amiguitos”. El fem, els guals, els vehicles, el clavegueram … proporcionen ingressos sucosos a un equip de govern que sembla que viu al marge de les penalitats econòmiques de la gent i no senten el més mínim interés de buscar mesures ni d’estimulació de l’economia local ni d’alleujament fiscal. L’únic que se li veu a este equip de govern és una afany recaptador.

D’entre estos impostos, el més desproporcionat és el de Béns Immobles, el famós IBI. Actualment este impost grava de forma asfixiant els propietaris de Callosa perquè partix d’uns valors catastrals unflats com la panxa d’un porc i molt lluny de la realitat del mercat ( a preus de bambolla urbanística). Els del PP s’excusen dient que eixos valors vénen de l’última revisió catastral que es va començar a fer manant el PSOE i el BLOC ( era preceptiu una revisió en un procés de redacció del Pla General d’Ordenació Urbana); però no expliquen dos “detallets” fonamentals que no els deixa en massa bon lloc. En primer lloc, que eixos nous valors catastrals del nostre poble (Ponència de Valors Catastrals) van ser aprovats pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques a l’octubre de 2007, quan el nou equip de govern del PP portava 5 mesos governant i que ells tenien la possibilitat d’haver negociat o haver esmenat , i no ho van fer, van ser aprovat unilateralment pel Ministeri. En segon lloc, que ara, en cap moment veiem cap moviment per tal de fer que el Ministeri comence una revisió d’actualització. La llei diu que es pot sol·licitar la revisió quan hagen passat 5 anys de l’aprovació i que serà efectiva als 10. Encara queda per al 2017, però si no es comença correm el perill de no arribar. A més, la llei pot canviar (hauria de fer-ho) i permetre una revisió molt abans.

Tot fa pensar que este govern municipal vol diners, encara que siga a costa d’ofegar el contribuent. Ara, des del Ministeri han oferit un coeficient d’actualització de l’IBI que a Callosa serà del 0,73 i s’aplicarà al valor catastral (una rebaixa del 27% sobre el valor catastral ); però només per al 2014!!!! Això no és suficient perquè el problema el continuem tenint en l’origen: el desmesurat valor de les propietats immobles. Aplicaran una altra rebaixeta per al 2015, any electoral? I després, què passarà? A pagar a preus del “boom” urbanístic, que s’aplicarà ja sense cap reducció. No els fa vergonya governar d’eixa manera?

El Bloc-Compromís de Callosa d’en Sarrià llença la campanya #PerUnIbiJust i per l’alleujament fiscal. Els callosins i les callosines no tenim perquè sofrir per tal que ens malgovernen amb “alegria”. Cada euro, cada cèntim ha d’anar a treure Callosa de la crisi o bé contribuir a la millora de les nostres condicions de vida.

Exigim una revisió catastral ja i una disminució de la resta d’impostos. Un #AlleujamentFiscal que mire per la gent. Política per a la gent.