En el plenari del passat 24 de juliol, l’equip de govern del PP ens va portar, per tal que ho votàrem, si ens adheríem al Pla Conjunt d’Ocupació 2013. Es tracta d’un pla per al foment de l’ocupació – del treball – amb intervenció de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments. Nosaltres vam votar a favor, tot el que siga el foment de l’ocupació sempre comptarà amb el nostre suport.

Però hem de dir que no esperem grans miracles d’este pla. En primer lloc perquè la mateixa Generalitat ha llençat el pla amb un 73% menys de diners respecte al del 2012; es tracta, doncs, d’un pla buit, desfasat, propagandístic…”fum de canyot”, com se sol dir. A més, si la Generalitat deu al poble de Callosa centenars de milers d’euros (auditori …), quina garantia tenim que pagaran la seua part?

I de banda del nostre ajuntament (governat pel PP) tampoc s’estan prenent el foment de l’ocupació amb massa gran efectivitat i entusiasme. Per a començar, fa uns mesos, el nostre equip de govern no va poder fer front a una intervenció del SERVEF d’uns 36.000 € perquè no ho tenia previst, ho va deixar perdre. Ara, l’assumpte no és gens diferent: no hi ha destinada cap partida per al foment de l’ocupació als nostres pressupostos, no tenim preparada cap estadística de parats al nostre poble, no sabem ni les edats, ni quant de temps porta la gent parada, ni la formació que tenen, ni el sector en què treballaven …

El que realment necessita este poble és un bon pla d’ocupació, ambiciós, preparat, amb partida pressupostària, amb dades, amb personal responsable, consensuat i participat per tots els agents socials del poble, ben publicat perquè no hi haja favoritismes … Un pla seriós requerix preparació; un acte propagandístic no.

Ens temem que serà poc efectiu; com a mínim no se li treurà tot el profit que seria desitjable, més ara quan el treball és la major preocupació de la gent.ImatgPOC