-Compromís per Callosa proposa la creació d’una oficina temporal per tal que l’usuari puga canalitzar les seues protestes, gestionar denúncies i comunicats a les asseguradores pels nombrosos talls en el subministrament elèctric-

Durant este juliol passat, el consell de ministres de Rajoy aprova una reforma del sistema elèctric que consistix, bàsicament, en una pujada d’un 3,2% del rebut de la llum que paguem els consumidors. Segons el ministre Sòria, el motiu és acabar amb el dèficit de tarifa que correspon a la diferència entre els ingressos de les companyies elèctriques i els costos reals del sistema. És a dir, que paguem, paguem i paguem i no protestem. Ah! Ni tan sols s’ha fet una auditoria prèvia per veure si eixe dèficit és real.

Fa poc, el govern central ha decidit gravar amb un tribut del 6% sobre la venda de producció d’energia elèctrica aplicable a qualsevol tecnologia. És a dir que produir energia renovable o l’autoconsum es veuen penalitzats i, per tant, deixen de ser interessants quant a preu.

Ara, a l’octubre, el govern central presenta al Congrés una Ley del sector energético que està rebent moltes crítiques. Se li critica que siga regressiva respecte a l’autoconsum, que supose una exclusió i una frenada al desenvolupament de les energies netes i renovable, que no establisca mecanismes de fixació de preus i que carregue el “maleït” dèficit de tarifa al consumidor.

La processó d’ex-alts càrrecs del PP i del PSOE en nòmina de les grans empreses energètiques és espectacular (i molt lluminosa): Aznar, Felipe González, Acebes, Elena Salgado, Pedro Solbes, el marit de la Cospedal, Narcís Serra … fins i tot De Guindos va passar per Endesa abans de ser ministre.

Durant tot l’estiu i el que portem de tardor, els talls de llum a Callosa i part de la comarca han estat constants. A les conseqüències econòmiques i les molèsties pròpies se li ha d’afegir la més total falta d’informació per part d’Iberdrola. Ens deixen tirats en un ascensor, amb l’ordinador bloquejat, a fosques i amb la peli a mig veure però no “els consta cap problema”. Serà que no els arriba per a pagar més consellers i directius i han deixat els cables enrotllats amb tesa-fil?

Davant d’esta falta de llum, l’Ajuntament ha decidit enviar una protesta, aprovada en el plenari del dijous 31, a Iberdrola. El Bloc-Compromís de Callosa d’en Sarrià va proposar, a més, la creació d’una oficina temporal, només activa quan es produïsquen talls d’energia, per tal que l’usuari puguera canalitzar les seues protestes, gestionar denúncies i comunicats a les asseguradores …En definitiva, anar més enllà de les paraules i fer sentir la veu de la gent que paga com el primer però ni se li consideren drets pel que fa al servici elèctric. Ara falta que este equip de govern municipal ho pose en marxa.