Policies multantDins dels pressupostos de l’Ajuntament de Callosa hi ha una partida destinada a gratificacions i plusos per serveis prestats pels treballadors de l’Ajuntament. Eixa partida – bastant voluminosa -, en teoria està destinada a pagar tots aquells serveis extraordinaris que es facen o bé si hi ha algun treballador que tinga una especial responsabilitat i siga lògic que en reba una compensació econòmica al marge del seu jornal.

Estos diners i la potestat que té, actualment, l’alcalde de Callosa de triar els destinataris és l’origen de molt de malestar entre treballadors del consistori. Uns en cobren perquè li són simpàtics a l’Alcalde (per les raons que siga); altres, segons el personalíssim criteri del sr. Juan Bautista, no en cobren. Sense cap norma reguladora ni cap continuïtat establerta per la necessitat i el bon funcionament dels serveis que atorga l’Ajuntament.

És una manera de fer política que el Bloc-Compromís detesta perquè basa l’acció política en funció dels beneficis econòmics i les simpaties i les fòbies de qui mana, no en la bona governança ni l’honestedat.

Ara, el que ha passat és que els 80.000 € que havia destinat a les gratificacions de la policia s’ha quedat curt ja que des del Govern central s’han dictat normes per tal que eixos plusos també entren a la base de cotització a la Seguretat Social i, això suposa un increment d’uns 25.000 € més que ha de posar l’Ajuntament per tal de fer front a estes extres. El sr. Alcalde, que mai s’ha caracteritzat per ser una persona de diàleg, ha decidit NO PAGAR a la policia municipal eixos plusos, a partir d’ara. Segurament serà perquè veu que no li aplega, però és incapaç de renunciar a altres despeses completament innecessàries o que estan dins de la línia de les seus simpaties o filies. Els municipals són els pagans d’esta crisi pressupostària.

I plou sobre banyat: el jornal dels municipals de Callosa és un dels més baixos de tot el territori Valencià, un 30% per davall dels que cobren a Polop, per exemple; a més, encara se li deuen els servicis extra que van realitzar les Festes passades (uns 700€ per cap). Damunt, les pistoles i una part important del material reglamentari (i obligatori) per a realitzar els servicis se l’han hagut de comprar ells!!! Mentre patixen esta situació de misèria i de marginació, ells veuen com altres treballadors del consistori que no tenen una feina de tanta responsabilitat cobren sense cap restricció. Es tracta, doncs, d’una qüestió de nefasta gestió dels diners públics i de no ser gens competent a l´hora de dirigir personal. A més, en alguna ocasió el sr. Juan Bautista els ha amenaçat d’obrir-los un expedient per que, diu ell, els municipals no fan la seua faena. Per a acabar-ho d’adobar, i segons ens han contat alguns municipals, els tracta amb molt poc respecte; els insulta, per exemple, tirant-los en cara que s’hagen comprat pisos i s’hagen hipotecat, com si no en tingueren dret.

Per tant ja tenim els ingredients per tal que rebente per este costat la convivència a Callosa: la immensa majoria de policies municipals han decidit aplicar un zel molt estricte a l’hora de denunciar les infraccions a les normatives on ells tenen competències. I posen en pràctica la seua faena amb especial eficàcia: no deixar passar ni una i multar amb un èmfasi desmesurat. En definitiva, allò que el sr. Alcalde espera d’ells.

Esta situació, per tant, l’ha creada l’equip de govern municipal del PP de Callosa i la seua particular manera d’entendre l’Ajuntament com una agència de col·locació i prebendes. Que el sr, Alcalde cobra per ser el cap de la policia municipal i que tot allò que aquestos facen és responsabilitat seua. Saber manar sobre persones requerix saber on s’ha de cedir i on s’ha de ser estricte, saber a què s’ha de renunciar i saber prioritzar quines són les coses que necessita este poble. I els assegurem que sobren moltes coses que estem pagant però no sobra ni un policia municipal. Segurament, molts de vostés ja tenen en el cap “coses” que no té cap sentit que les estiguem pagant els ciutadans.

La solució passa per un consens amb partits polítics i treballadors per tal d’optimitzar els recursos que entren al nostre ajuntament, què sobra i què és necessari o útil per a tots els callosins; cosa que, desgraciadament, creiem que mai farà este equip de govern prepotent. Este consens s’hauria de plasmar, a més, en una reglamentació quantificada del que signifiquen els servicis extra amb dret a plusos i extres, de tal forma que mai puguera dependre del capritx d’un alcalde o un regidor.

En definitiva. el que volen els policies municipals: tindre els mateixos drets que altres treballadors de l’Ajuntament i un respecte cap a la seua faena i la seua persona. Vosté no ho vol també?