La setmana passada, es va aprovar al plenari municipal la proposta que varem portar des de Compromís per tractar de garantir l’autonomia financera dels municipis valencians.

Vam llegir el decret aprovat per la FEMP i el Govern Central que permet que els municipis transferisquen els seus romanents de tesoreria al Govern Espanyol i vam estudiar diversos informes emesos pels departaments d’intervenció de diferents ajuntaments que ho desaconsellaven totalment.

Pensem que els diners estalviats per el nostre consistori són dels callosins, ja que ha sigut aquest ajuntament el que ha fet un gran esforç per reduir el deute i municipal. No estem d’acord en que el govern es dugui els nostres estalvis i deixen al poble de Callosa sense res.

També reclamem al Govern poder disposar d’aquests diners, que en una situació com la que estem passant poden ser essencials, per a poder fer front de les despeses derivades de les mesures de reactivació socioeconòmica o d’emergència que siga necessari dur a terme.

Només ens cal esperar a que l’actual equip de govern municipal comence a prendre mesures per a dinamitzar l’economia local i ajudar als que més ho necessiten.